Savusauna ylitti Sannan ja Timon odotukset

Timo ja Sanna tarjoavat elämyksellisiä matkailu- ja kokouspalveluita Varsinais-Suomessa, Sauvossa. Majoituspalveluiden yhteyteen oli tarpeellista hankkia saunatilat, joissa on mahdollisuus kokouksien ja muiden tilaisuuksien pitämiseen.

– Haaveilimme pihasaunasta ja sitten, kun rupesimme tarpeeksi asiaa tutkimaan, niin bongattiin, että sen voi tehdä myöskin maasaunana. Siitä se ajatus lähti kehittymään. Lähetin Kekosaunoille viestiä ja pyysin lisätietoja maasaunasta, Timo kertoo.

Kekosauna ylitti Sannan ja Timon odotukset

Persoonallista saunaa etsimässä

– Kun tarjoamme matkailu- ja kokouspalveluja, niin tavallisia saunoja ja kokoustiloja on Suomi täynnä. Oli sellainen, että täytyy tarjota jotakin persoonallista, Sanna kertoo.

Ajattelimme, että ei missään tapauksessa savusaunaa. Valitsimme kuitenkin savusaunan ja sehän on ihan täydellinen.

– Savusaunasta meillä oli niin vähän kokemuksia, että ajattelimme, että ei missään tapauksessa savusaunaa. Valitsimme kuitenkin savusaunan ja sehän on ihan täydellinen.

Valinta ei tuottanut pettymystä. Se oli ensimmäiseen lämmitykseen saakka arvoitus, että mitä siitä tulee, mutta kyllä siitä niin positiivisia elämyksiä, kokemuksia ja palautteita on tullut. Ihan poikkeuksetta on asiakkailta tullut hyvää palautetta, Timo sanoo.

Saunojia riittää aina kun savusauna on lämmin

– Meillä on käytössä kanta-asiakaskortti. Joka kuudes kerta on ilmainen, kun meillä on niin innokkaita saunojia, että tykkäävät käydä aina, kun sauna on lämmin. Yritykset ovat tykänneet ihan valtavasti. Siellä on pidetty kokouksia ja tyky-päiviä.

– Saunaan olemme ottaneet kymmenen kerrallaan kolmessa vuorossa. 30 henkilöä illan aikana. Tämän kokoisia savusaunoja ei oikein ole muualla, Sanna kertoo.

Lämmittämisen helppous yllätti positiivisesti

– Saunan lämmitys menee jo ihan ajattelematta. Ensimmäistä kertaa kun lämmitti, niin ajatteli, että mitähän tästä mahtaa tulla. Mutta ohjeet olivat niin hyvät, että se meni prikulleen ohjeiden mukaan. Niin hyvät ohjeet, Timo paljastaa.

Jälkilöylyt ovat yllättäneet

Jälkilöylyt ovat kyllä ihan parasta ja paljon meidän matkailijammekin käyvät jälkilöylyissä, Sanna kertoo.

– Ensimmäisen kerran, kun käytiin jälkilöylyissä, niin kivet eivät enää pihisseetkään, mutta ajateltiin että mennään kuitenkin lauteille, kun täällä ollaan. Vähän aikaa istuttiin ja ihmettelin, että mikä täällä lorisee, niin hiki vuoti, Timo naurahtaa.

Maasauna viimeisteltiin itse

Kekosaunaa hankkiessa itselleen sopivan toimitusvaihtoehdon voi valita kolmen eri vaihtoehdon väliltä: perustoimituksena, laajatoimituksena tai valmistoimituksena. Timo ja Sanna hankkivat Kekosaunojen maasaunan perustoimituksena ja tekivät suuren osan töistä itse. 

– Niin. Se on tuollainen rakenne, kun se on niin poikkeava, erilainen, niin piti aina istua kannon päässä kauan aikaa ja pohtia, mitä tapahtuu, kun tämän näin teen ja mitä sitten tapahtuu, kun tuon noin teen, Timo kertoo.

Helppo oli lähteä tekemään. Periaate oli ihan selkeä, miten se tehdään.

– Helppo oli lähteä tekemään. Periaate oli ihan selkeä, miten se tehdään. Minulla oli siinä pohtimista, kun valoin siihen väliin wc:tä varten itse sen holvin. Siinä minua jännitti, kun tein itse kaikki tuet, että sitten, kun niitä kurataan, niin romahtaako kaikki niskaan. Siinä oli jänniä hetkiä. Sinne se jäi ylös. Omat ratkaisut tuottivat päänvaivaa.

– Ilmanvaihto, kyllä kaikki kehuvat, että onpa siellä hyvä olla. Ei ota henkeen, eikä ole katkua ja happi riittää, Timo summaa lopuksi.

Löylykokemus vertaansa vailla

Keko-Saunan parhaat löylyt

Löyly on saunomisen nautinnollisuuden mittari. Hyvät löylyt merkitsevät jokaiselle hieman erilaisia löylyjä, mutta mahdollisimman hyvä löylykokemus on aina saunanautinnon ensisijainen tavoite. Saunan oikea lämpötila, riittävän tehokas ja kuuma kiuas sekä toimiva ilmanvaihto tekevät saunomiskokemuksesta nautinnollisen.

Raikas vesi sihahtaa kivien pinnalle ja luo lämpimän ilmavirran, joka vierähtää tasaisesti puolipallomaisen saunan lauteille. Pehmeiden löylyjen lämpö ja kosteus säilyy hetken saunojien seurana, kunnes ne sekoittuvat taas hapekkaaseen ilmaan.

Pehmeiden löylyjen lämpö ja kosteus säilyy hetken saunojien seurana, kunnes ne sekoittuvat taas hapekkaaseen ilmaan.

Huolettomia löylyhetkiä

Keko on osa maisemaa

Vaihtoehtoja joista valita

Maasaunan toimitus

Toimitusvaihtoehdot

Maasaunan toimitusvaihtoehtoja ovat perus-, laaja- ja valmistoimitus. Sopivin toimitusvaihtoehto selviää keskustelemalla kekoasiantuntijan kanssa. Valmistoimitus on vaivaton tapa hankkia löylyvalmis sauna pihalle. Laajatoimituksessa pääset jättämään oman kädenjälkesi, mutta vaativimmat työvaiheet hoidamme puolestasi. Perustoimitus sopii kaikille, jotka haluavat tehdä mahdollisimman monta työvaihetta itse.

Kiinnostuitko?

"

Pyydä esittely

Soita kekoasiantuntijalle

{

Lue kokemuksia saunasta

Maasaunan hinta

Mitä maasauna tai saunamökki maksaa?

Saunan hinta määräytyy ominaisuuksien ja toimitustavan mukaan. Katso esimerkkihinnastosta paljon sinun maasaunasi tai saunamökkisi tulisi maksamaan.

Yhteystiedot

Jukka Vidgren
040 7708 567
jukka.vidgren@kekosaunat.fi

Keko-rahoitus

Joustava Keko-rahoitus ei vaadi vakuuksia, takauksia tai pankissa asiointia. 

    Tilaa Keko-Saunat esite sähköpostiisi    Olen lukenut tietosuojaselosteen ja hyväksyn antamieni tietojen tallentamisen turvallisesti.