Tilapäinen väestönsuoja

Maasaunasta tilapäinen väestönsuoja omalle pihalle

Maasaunasta väestönsuojaksi

Kekosauna toimii tosipaikan tullen tilapäisenä väestönsuojana. Saunan painovoimainen ilmanvaihto pitää huolen ilman vaihtuvuudesta myös ilman sähköä, ja maanalainen tila pysyy kesällä ulkolämpötilaa viileämpänä ja talvella lämpöisempänä. 

Teräsbetonirakenne ja maakerros antavat suojaa

Kekosaunat maisemoidaan lisäämällä sen sivuille ja päälle riittävä maakerros. Maakerros suojaa ja vakauttaa jo itsessään kestäviä raudoitettuja betonielementtejä.  

 • Palamaton ja kestävä rakenne
 • Tasainen maanalainen lämpötila
 • Sulautuu maisemaan

Kestävä ja palamaton rakenne 

Kekosaunojen puolipallomainen rakenne syntyy kestävistä, paikan päällä asennettavista betonielementeistä. Kestävä rakenne on suunniteltu kestämään sukupolvelta toiselle. 

Kiuas tilapäisen suojan lämmönlähteenä

Puulämmitteinen kiuas pitää tilan lämpöisenä kovimmillakin pakkasilla ja antaa normaalioloissa mahtavat löylyt. Lisäksi saunan lattialaatoissa on sähkölämmitysvastus. Kekosauna on saatavilla myös sähkökiukaalla tai perinteisenä savusaunana. Saunan lauteet toimivat perinteisen käyttötarkoituksensa lisäksi esimerkiksi laverina.

Kevyet pohjatyöt riittävät

Keon pohjatöiksi riittää kevyt sora- ja eristekerros. Kekosauna sulautuu tasamaalle sekä rinteeseen, ja keon maisemointiin käy mikä tahansa maa-aines hienojakoisesta karkeampaan. 

Vapaaehtoinen tilapäinen väestönsuoja omakotitalossa

Tilapäisen väestönsuojan ei tarvitse täyttää virallisia vaatimuksia väestönsuojasta, joka on pakollinen rakennuksen kerrosalan ylittäessä 1200 neliömetriä. Tilapäisen väestösuojan rakentamisesta omakotitaloon tai pienempään taloyhtiöön ohjeistetaan SPEK:n sivuilla. 

“Jos asut omakotitalossa tai pienemmässä taloyhtiössä, voit harkita tilapäisen suojan rakentamista itse tai yhdessä toisten asukkaiden kanssa. Tarvittaessa pelastusviranomaiset huolehtivat kuitenkin väestön siirtämisestä turvaan toiselle alueelle.” Viittauksen lähde: https://www.spek.fi/turvallisuus/varautuminen-kotona/vaestonsuojelu/

Perinteinen maasauna väestönsuojana

Maasauna on perinteinen pihasauna, joka hyödyntää maaperän tasaisemman lämpötilan jokaisena vuodenaikana. Saunan kestävä teräsbetonirunko ja maakerros suojaavat tilassa olevia. Veden- ja lämmöneristys, lämmönlähde, lattian lämmitysvastus, ilmanvaihto sekä viemäröinti mahdollistavat pidemmänkin oleskelun poikkeustilanteissa. Pesuhuoneelliseen Kekosaunaan on saatavilla lisävarusteena myös WC.

Löylykokemus vertaansa vailla

Maasaunan upeat löylyt ovat kokemus vertaansa vailla. Puolipallomainen rakenne, maanalainen tila ja painovoimainen ilmanvaihto luovat täydelliset olosuhteet saunomiselle ympäri vuoden.

– Tässä on aivan fantastiset löylyt. Kostea ja pitkä löyly ja ennen kaikkea sauna on hiljainen, kuvailee Jukka Sinnemäki.

Vertaansa vailla olevat löylyt palvelevat tarkoitustaan tasaisesti ympäri vuoden. 

Saunamallit

Kekosauna 15m²

Avokuistilla

Kekosauna 15m²

Pukuhuoneella

Kekosauna 18m²

Ilman pesuhuonetta

Kekosauna 18m²

Pesuhuoneella

Maasauna

SAUNAN PINTA-ALA:  15M²- 18M²

KIUAS:  PUU-, SAVU- TAI SÄHKÖKIUAS

Lisävarusteet

Pesuhuoneelliseen Kekosaunaan on saatavilla lisävarusteena WC. Lisävarusteina on saatavilla myös suihku, valaisimet ja muuripata.

Valmistoimitus

Kaikki tehdään valmiiksi. Sinun tehtäväksi jää ainoastaan maatyöt, pinnan muotoilu ja maisemointi. Lue Lisää..

Laajatoimitus

Kaikki elementit pystytetään ja asennetaan paikalleen. Sinun tehtäväksi jää tarvikkeiden asennus, maatyöt ja pinnan muotoilu sekä maisemointi. Lue Lisää..

Perustoimitus

Pystytämme Kekorakennuksen rungon ja asennamme lattiaelementit paikalleen. Sinun harteillesi jää seinäelementtien ja tarvikkeiden asennus, keon täyttö ja pinnan muotoilu sekä maisemointi. Lue Lisää..

Varaa esittely tai kysy lisätietoja

Varaa esittely saunasta ja tutustu tarkemmin mallistoon.

Kekorakennuksia on aina ilo rakentaa ja nähdä valmiina asiakkaan pihassa. Sitä iloa on mukava jakaa Kekosaunojen, mökkien ja kellareiden muodossa kaikille.

Jukka Vidgren, Perustaja ja suunnittelija

Soita Jukalle: 040 7708 567
tai laita viestiä: jukka.vidgren@kekosaunat.fi

  Keon tyyppi

  Toimituspaketti
  PerustoimitusLaajatoimitusValmistoimitus


  Olen lukenut tietosuojaselosteen